LA VOLCAT COSTA BRAVA RETA A TODOS SUS PARTICIPANTES EN UNA PRIMERA ETAPA ÉPICA

19-03-2022

La fina pluja que va caure sobre les Gavarres va deixar un terreny de pur Mountain Bike i Nil García (RR Bikers) i Jordina Muntadas (Tbellès) es van emportar la primera etapa i es van convertir en els primers líders de la prova per etapes.

El punt de partida és Calonge i Sant Antoni, a la Costa Brava. La seva espectacular xarxa de senders, el gran atractiu per als ciclistes. Una zona internacionalment coneguda pel seu terreny idoni per a la pràctica de la BTT.

Un repte en GPS de dos dies que uneix l’essència per la BTT, que es desprèn dels traçats i el gaudi de superar el desafiament. Uneix competició i diversió, un descobriment per a tots aquells que estimen el Mountain Bike i els que ho volen sentir en primera persona.

Els 64 KM i 1700M+ van ser el primer objectiu a superar. Un terreny humit amb seccions tècniques, per la zona Oest del massís de les Gavarres. Paisatges espectaculars van sorprendre els ciclistes que havien de dosificar les seves forces.

No obstant, a l'apartat competitiu no hi va haver moment pel descans. Tot i les condicions climatològiques, el grup capdavanter va sortir a donar-ho tot, navegant pels magnífics corriols de la zona.

Es va crear un primer grup de deu ciclistes que van marcar el ritme de cursa. Era difícil retallar diferències i calia anar amb molta precaució per evitar problemes tècnics.

Al darrer quilòmetre, tres ciclistes del RR Bikers, García, Alejandro Gómez i Jaume Casals; i Marc Casanova van arribar junts a meta. Nil García va ser el que va arribar més sencer i va parar el crono en 3:26:56

En categoria femenina, Jordina Muntadas es va distanciar de les perseguidores, però amb el pas dels quilòmetres i el desgast acumulat, Sonia Quiroga (RR Bikers) anava retallant temps. A pocs quilòmetres de meta, la boliviana va avançar Muntadas, però va cometre un error de navegació final, que va aprofitar Muntadas per emportar-se el triomf. Sophie Johnson va completar el podi.

Un tancament amb magnificència. Diumenge es viurà l´etapa final de la quarta edició de la VolCAT Costa Brava, amb les clasificacions generals ben obertes.

LA VOLCAT COSTA BRAVA RETA A TODOS SUS PARTICIPANTES EN UNA PRIMERA ETAPA ÉPICA